30 April 2009

Gaji lumayan

Post aku yg ke 30.Aku ada kawan gajinya RM6000 sebulan.Kerja dari pagi samp malam.Jumpa client, selalu outstation, amacam puas hati x keja cm nie?

29 April 2009

Cukai taksiran

Memg aku keja last minute, tgk la ari ini baru aku nk siapkan e filing padahal dah awal2 lagi bgtau suruh isi untk mengelakkan kesesakan.Skrg baru padan muka aku, tapi aku selamba beb.

28 April 2009

Cemerlang

Bos aku bagi hadiah sebb keja aku cemerlang tahun lepas, bos suruh aku tingkatkan keja lebih baik lagi tahun ini.Aku rs terharu tp dlm masa yg sama rmi pekerja mgkn dengki kejayaan aku.hehehe.Aku mmg keja kuat jugak la cuma aku nie suka fokus kerja sampai aku jadi migrain.Kadang2 aku xpuas dgn keja yg aku buat.Selamat bekerja

Makanan tambahan

Aku tgh pening ubat apa yg sesuai untuk aku, aku makan ubat bukan ubat la tapi makanan tambahan yang sesuai untuk badan aku.Aku mcm2 dah try tp amat susah nak maintain dgn produk tsbut.Bayangkan di Malaysia beribu2 jenis produk yang ada, jadi xtau mana satu nak pilih xtau mana satu yg berkualiti.Aku penah try produk yg mahal tp xda kesan pun, tapi orang lain try mmg menjadi pulak.Jadi aku terus2 mencari2 demi kesihatan badan aku.

27 April 2009

Jarangnya

tadi aku tertengok merah putih lagi, btl ke tajuknya , entahla aku malas nk trace sngt, cuma aku terkejut tgk jun yg pakai jarang baju warna hitam, nmp dalamannya yg agak jelas bila waktu panas terik matahari.Sape xtgk mmg rugi la.Cuma aku heran skrg drama main dedah je sana sini.xda sape kisah pun.

26 April 2009

Bohsia

Kenapalah nak tonjol lag kelemahan kita dalam cerita bohsia, dulu rempit dan yang sudah tu sudah la.Aku tau rmi yg tau gejala sosial masy kita di luar sana.Aku dah create tentang selambak xda sape pun komen jd aku faham kenapa gejala mcm nie dah sinonim dlm kehidupan kita, cuma kita perlu mengawalnya.Diharapkan selepas ni tonjollah budaya masy kita, kehidupan di kampung yang cukup asli.Barulah depa tgk bahawa kita mmg terkenal dgn budaya kita yang di kenang sepanjang zaman.Maafkan aku sebb aku dah xsanggup nk hadapi situasi gejala masy kita masa kini.Nanti klu aku rajin aku komen jgk la menda2 cm nie.

Hari cuti

Aku malas bila cuti.Aku rehat btl2 waktu cuti, aku boleh lepak2 dgn sesiapa yg aku suka, mgkn kejap lg aku nk p jomheboh, sape nk ikut aku, hehehe,aku bosan duk kt rumah.Aku jadi malas bila waktu cuti padahal aku ada kerja mesti aku siapkan.Kejutlah aku dari lamunan, aku kena siapkan kerja.

Pasangan bahagia

Aku tertarik apabila ada sebilangan antara kita suka letak nama couple kt mana2 yg dia suka, antara yg aku perasan letak kat kereta.Cthnya halime dan erma, mmg nampak cantik tapi sapa duk ikut belakang kereta mmg perasaan nama tu tertera.Macam nak diabadikan namanya di situ la.Mmg x salah cuma aku xsuka buat mcm tu,entahla aku xreti nk tunjuk erti couple cm 2.Tapi kalu korang nk buat ikut suka korang la.

24 April 2009

Pengesahan kata

Aku xsuka Word Verification, sbb mula2 nk komen kemudian dia mintak Word Verification, letih pulak nak taip.itu sbb aku tgk ramai blog suka bhs sms sebab depa xsuka nak taip secara formal dan panjang lebar, kemudian ada word pulak lagi la rasa nak menyampah.Tapi ikt suka korang la sebab blog tu korang yg create sendiri.Aku cuma komen jer.

Surat tak rasmi

Aku dah lama xtulis surat sampai 1 tahap aku dah xreti format untuk surat tidak rasmi.Inilah masalahnya bila kita dah asyik berkomunikasi dengan sms.Kdg2 tulis pun gaya sms yg lebih ringkas sebolehnya2.Ada ke sape2 yang berminta menganjurkan pertandingan menulis surat,kalau ada aku masih berminat nak masuk.Masalahnya skrg kita dah dimualkan dengan sms di mana ucapan hari jadi, hari raya hanya melalui sms,cara yang paling pantas di dunia.

23 April 2009

Tarikh perubahan

Tarkh 23.04.2009 aku nak cuba berubah diriku semula, kalau difikirkan aku mmg lelaki agak teruk dan susah sangat nak berubah.Apapun aku tawakal jela dan aku tak meletakkan harapan yang tinggi di ats perubahan diri aku sendiri.Biasalah lelaki, hmpr semua wanita faham kerenah lelaki yang bermain dgn dunia fantasi.Berubahlah hari demi hari sikit2 pun jadilah.

Kelakarnya kenyataan ini

Kelakarnya bila seorang wanita bagitau kat aku yang dia xblh keluar dengan lelaki selama seminggu atas alasan tertentu.Sebabnya xleh buat maksiat dengan lelaki seminggu kot.Aku mengiyakan aje, hakikatnya kali pertama aku dengar kenyataan macam 2.Dulu pun ada jugak bila puteri bunian xleh jejak tanah, sama ke dgn hal tadi, entahla,namun yang pasti kena xleh buat maksiat dalam seminggu?tapi mgkn pantang larang kot.Macamanapun aku nk kongsi dgn korang kalau terbacalah blog aku nie boleh beri pandangan kot ada.

22 April 2009

Merah putih

Cerita sekrg xda tapis dah ke?Tgk cerita merah putih (betul ke tajuknya tu) ada ke depa buat lawak lucah selamba walau agak simple.Si perempuan mengeluh sebab suaminya xlarat nak bangun.Dia cakap kat kawan dia yang dia selalu mis nafkah batin.Ada ke selamba je dedah cam2.Mmg la kurang menyengat tapi kalau budak2 yang tgk depa mesti tanya kat kita.Sape nak jawab.Itulah cerita melayu tapi aku suka juga tgk.

Tekanan perasaan

Hidup ini agak boring kalu kita mengalami situasi yang sama setiap hari tanpa perubahan sedikit pun.Ingatan kepada masalah lama masih menghantui diri.Kadang2 nak menenangkannya mengambil masa yang lama.Hakikatnya aku masih macam dulu lagi.

21 April 2009

Jawatan

Aku dah sehabis baik tunjuk kelembutan suara aku pada wanita dgn anggapan dia cair dgn aku.Tapi dengan angkuhnya dia menegaskan aku mungkin kekal pegg jawatan yang ada pd tahun hadapan.Aku rs inilah reaksi bila org berpangkat di atas kita.Tiada ciri2 kepimpinan langsung.Kalau aku pgg juga jwtn tersebut tahulah aku nak mengajar erti keperitan sebenar pada dia. Dgn ayat selamba dia memungkinkan aku memegang jawatan itu untuk tahun yang akan datang walau aku bagi alasan macam2 pada dia.Hilang kawalan aku balik yang asal.

20 April 2009

Followers

Followers dan senarai blog juga yang xterurus.Sebb aku xmantain dengan keadaan semasa.Aku follow or x adalah mengikut kesukaan aku sendiri.Senarai blog juga mengikut kehendak hati.Walaubagaimanapun aku memang nak meramaikan lagi blog ini.Mungkin di sini aku nak bagitau mana2 yang komen blog aku, aku akan senaraikan dalam blog saya.Tapi janganla kecik hati kalau xdisenaraikan sebab blog ni baru nak tumbuh gigi.Harap faham.

Telefon bimbit

Dulu aku kamceng dengan hp, kemana sahaja aku bawak hp, dan paling mencabar dalam tandas pun aku bawak hp, bukan apa aku kemaruk sangat dengan hp.Aku bknlah layan sgt mesej yg ada tp fobia aku bwk hp kemana sahaja.Tapi skrg amat kurang dah.Sebab rmi peminat aku dah lari, alasan yang diberi xda kredit, alasan yang digunakan berkurun sejak dahulu lagi.Macam budak p sekolah la bila ditanya kenapa xbawak buku teks alasannya mudah sangat terlupa.Oklah mulai hari ini aku xrapat lg dengan hp.Aku kena belajar berdikari apabila menyendiri atau aku cuba sibukkan diri.Sms bila perlu dan kita wajar berjimat cermat.

18 April 2009

Selsema

Aku kalah dengan selsema.Aku mudah kena selsema.Aku selsema memakan masa yang agak lama.Bila dah selsema semua kerja xmenjadi.Jadi aku try pelbagai ubat bagi nak pulih.Pulih la sekejap kemudian datang lagi, jadi xpulih sepenuhnya.Aku pasrah.Bangun pagi mesti hidung aku xselesa dibuatnya.Aku xleh tgk cahaya sebab efect pada mata dan terus pada hidung.Sekarang aku selsema.Aku kalah dengan selsema.

Blog

Korang nak tau aku biasanya berblog sampai 2 jam lamanya.Bila hitung masa balik aku xtau apa yang aku buat kat blog aku, tapi aku suka berkhayal dengan blog dan sampai tahap ketagih.Apapun ikut keadaan jugak la.Blog aku akulah yang punya hal dan blog korang blog korang lah punya hal.Hal masing2.

17 April 2009

Penampilan diri

Kadang2 aku merasakan diri aku sangat kerdil di kalangan mereka.Mereka kurang hormat aku walaupun jawatan aku bercampur dengan orang kebanyakkan.Aku bukan sombong tetapi aku pun ada hati dan perasaan cuma aku malas nk tunjuk kewibawaan aku yang sebenarnya.Kadang2 orang suka cakap melepas tanpa memikirkan perasaan orang lain.

16 April 2009

Jawatan terkini II

Jawatan tersebut masih belum confirm lagi, silap2 teknikal aku kena pegang lagi tahun depan, tawakal je la sebab kita mampu merancang tuhan jua menentukannya.Walaubagaimanapun aku memang nak tarik diri bagi tahun depan.

15 April 2009

Permainan warna

Lepas nie pejabat aku mungkin berwajah baru sedikit namun paling digeruni permainan warna yang amat mendebarkan aku.Aku mengaku aku xpandai dalam pemilihan warna.Aku mengalah dengan keadaan yang benar2 serius, korang faham ke maksud aku,xfaham xpe lagi bagus.Aku buat kerja terlalu fokus sehingga aku menganggap ia kerja paling utama dalam hidup aku.Dan yang paling merungsingkan aku akan ingat sampai bila tugas itu walaupun sudah lama berlalu.Inilah aku yang fokus dengan keadaan akhirnya agak kecewa berpanjangan.

Jawatan terkini

Aku agak berdebar jugak dengar cerita aku akan dilucutkan dengan jawatan sampingan aku, ringanlah sikit tugas aku.Tapi aku belum ada hitam putihnya lagi.Tapi suara sumbang macam xpuas hati aku telah dilucutkan jawatan tersebut.Bukan aku menolak tapi aku dah lama pegang jawatan tu.Entahla khabar angin jer kot, tapi aku harap biarlah kali ini menjadi kenyataan.Amin

Selambak

Tajuk agak pelik tapi itulah lumrah kehidupan masa kini.Selambak nie khas untuk perempuan je.Kenapalah dengan selamba pakai selambak.Tahu ke maksud selambak tapi faham2 la kot.Pakaian yang ketat menjolok mata.Kenapalah dibiarkan bukit bukau itu dilihat oleh orang lelaki.Perempuan stim jugak kot?itulah keistimewaan yang ada pada wanita tapi bukan untuk tontonan umum hanya yang layak sahaja boleh tgk.Tapi sekarang aku tgk dah menjadi2.Perempuan agak bangga jugak pakai macam tu.Mak bapak pun xtegur anak dia pakai macam tu walau xsemua mak bapak mcm tu.Yang lelaki tahulah nasib badan bila tertengok dan terus tengok benda2 cam2.Aku bukan anti perempuan selambak tapi aku dah xsanggup tengok perempuan macam tu, faham2 jela nafsu lelaki ini.

14 April 2009

Perubahan

Manusia ingin perubahan samada sikit ataupun banyak.Bila berlaku perubahan kita agak sukar menerima perubahan itu.Macam aku la.Aku buat perubahan pada pejabat aku tapi sendiri susah nak terima keadaan pejabat aku.Aku xsuka warna dinding , meja dan sebagainya.Aku pening nak memikirkan wajah yang sesuai untuk pejabat aku.Tapi itulah perubahan aku tiada pilihan aku terpaksa telan keadaannya sedaya yang mungkin.Aku cuba pujuk hati aku untuk terima keadaan itu seadanya.

13 April 2009

Bekerja setiap hari

Esok kerja dan terus bekerja, kadang2 xda masa nak rehat, bila malam dah letih dan nak tido dan bila bangun pagi esok susah sangat nak bergerak ke bilik air, inilah rutin aku setiap hari selagi kita hidup kerja kerja kerja.

Aowa

Teruja aku tengok produk Aowa.Aku pi JJ aku tgk demo untuk produk Aowa.Aku tgk dapur gas cukup canggih guna tenaga elektik bukannya gas.Kemudian dia pun panaskan dapur tapi xkuar api, cuma ada gelungan besi (kalau kurang tepat maafkan ye Aowa) sahaja yang ada.Dia letak bekas aluminium dalamnya ada air tapi yang bestnya air tu mengelak panas tapi bekas nya xpanas, kemudian kalau letak kertas pun xterbakar, memang mantap la produk nie, cuba lah tgk kalau xpercaya.Tapi harganya mestilah mahal iaitu RM3088.Aku teringin nak beli tapi sape pulak yang nak masak.Masak magie boleh la.Kalau korang duit lebih beli la memang berbaloi.

Sushi King

Aku pi pasaraya besar aku tgk lama jugak kat sushi king, susah jugak nak sebut tapi ramai btl peminat sushi king nie, tapi aku sendiri xpernah cuba.Aku malas nak survey apa sebenarnya menu utama sushi king tapi dgr2nya ramai yang suka.Kalau xsilap aku la ikan mentah kot, entahla tapi aku teringin jugak nak cuba tapi rasa macam xtahan nak muntah je, tapi kalau korang dah penah cuba berkongsi la dengan aku kesedapannya.

11 April 2009

Kerja bertambah

Harap lepas nie kerja dah xbanyak, aku boleh fokus dengan kerja utama yang hendak aku buat.Nama aku dah out pun tapi masih ada dalam senarai, tapi xperla itu adalah sebahagian dari ujian dan cabaran.