08 Julai 2009

Aku ditipu secara lembut dan penuh muslihat

Hari yg malang bg aku, aku tunggu mber yg kerja tmpt aku dulu, dia hutang aku rm300 dan arini dia janji nak byr, hutang 2 dh lama 2 bulan lepas.
Mmg la xbyk tapi duit aku aku bukan kerja untuk dia aku kerja untuk diri aku.Aku pun bukan org sng mcm org lain.
Dia janji nk jumpa 815 mlm, aku tunggu spt yg dijanjikan.Sampai masanya aku cll tapi dia xangkat jugak. Sampai satu jam aku tunggu , sms byk kali call xterkira la, tapi dia masih jgk xangkat.
Akhirnya dia pun angkat fon, blh dia ckp dia xkenal aku padahal siang td aku dah jenuh sembang dgn dia dan dia sendiri yg datang nak bayar kat aku. Kemudian aku dh rs pelik sgt knp dia sanggup buat aku mcm nie, dah la duit minyak dia aku jugak kena support, ini blh dia ckp dia xkenal aku.
Hati dah panas bygkan satu jam aku tunggu dah dia pulak buat hal. Last 2 aku xtahan aku maki dia ckp2 dan akhirnya dia bagitau kt aku yg dia sibuk malam nie dan tiada ucapan kemaafan daripada dia secara langsung.
Agak2 apakah perkataan yang sesuai untuk aku berikan kepadanya untuk kali ini.Korang mesti fhm kan.Mmg puas hati apa yang berlaku, bygkan aku percaya setiap kata2nya pada aku.
Sampai satu tahap aku nk buat report polis tapi tak termampu untuk aku lakukan.
Nk tanya mxs alamat confirm dia orang xbg, nk mintak alamat kat bank aku pun yakin dia org xbg.Akhirnya aku jgk yg merana diri.Mmg terkena aku kali ini.Aku membayangkan rm300 bakal lesap akhirnya.Bayangkan aku terpaksa batalkan agenda yg lain semata2 nak jumpa dia hari ini.Gila aku dibuatnya.
Aku harap korang janganlah termakan budi dgn apa yg aku alami.Kawan tu kawan la tapi biarlah berpada2.

20 comments:

azman shah berkata...

tertalu kecewa hari ini sehingga aku mengalah pada keadaan

azman shah berkata...

tercabar sangt minda dn jiwa hari ini

♥miss zaza♥ berkata...

OMG!
what a fren??
(of dia tak layak dipggil kawan)


btw
sabar byk2
ada hkmah disebalek kejadian ;)
Allah pasti akan membalas perbuatan dia kelak!
no worries ya.

Ryehanna berkata...

haihhhh

xper, jadikan ni pengajaran.

sabar ye

su berkata...

makin byk manusia rupe gitu skrg ni..su pon ader terkena..ape2 pon sabar bebyk ye..

Cik AniS GalaXy berkata...

teruk betul kwn kamoo tu
mmg x layak digelar kwn lgsg.
kalo sye dah lama sye buat report.

geram plak rasenya..
sbr la k
Moga dia mendapat balasannya nntu

suezensuzanna berkata...

hurm......susah kan zaman skang. Ntah pape. Tp kan nk taw alamat org tuh x???hurmmm.....takde org dalam ke??keje kat maxis ke ape ke????x mintak tlg polis??x kenal mane2 polis ke???

sHEmA_sHImoT:D berkata...

anggap itu sbgi pengajaran yg xkan berulang lagi..ever!

MiSZuE berkata...

huishh too much!
jgn lepaskan dia

Ivy Metaga berkata...

adohai ada juga orang macam tu, tu lah kadang2 kalo nak pinjam kan duit dgn kawan kena tgk macam mana dulu tu huhu..

mizchocberry berkata...

arghhhh!!! geramnye ngan org camni!!!!

azman shah berkata...

zaza:aku kdg2 hilang sabar, tq zaza

azman shah berkata...

rhehanna:tq your suport

azman shah berkata...

su:manusia diluar jangkaan mcm aku , hehe, tq su

azman shah berkata...

miszue:aku xkan lepaskan dia, tq

azman shah berkata...

sue:xpe aku just follow iktu gerak hati aku, tq sue

azman shah berkata...

anis:apakan dya aku dah termakan kata2, tq anis

azman shah berkata...

ivy:nyata mmg silap aku, tapi aku jgk manusia yg kerap buat kesilapan, tq ivy

azman shah berkata...

berry:puas jgk aku maki dia ....hehe

helena's berkata...

kawan baik ke??tak layak langsug digelar kawan!

takpela,,awak jadikan pengajaran..be extra careful pasni yah!