13 Mac 2013

"Google Code Subversion Repository"

Salam sejahtera salam 1 malaysia, kembali bersua di arena blog, rasa rindu kerana dah lama tidak mengunjunginya.
Edisi kali nie cuma nk share tentang blog. Bila kita buka blog tiba tiba keluar kotak dan mintak kita masukkan login dan pasword. Antara ayat yang terkandung di dalamnya ialah
A username and password are being requested by http://scriptabufarhan.googlecode.com. The site says: "Google Code Subversion Repository"
Macamana nak menghapuskannya , sape2 blh share tak?

21 Julai 2012

Puasa Di Bulan Ramadhan

Salam semua
Selamat menunaikan ibadah puasa di bulan ramadhan yang mulia ini.
Sekali sekala jenguk jugak blog.

03 Mac 2012

keyboard problem

slm semua, bygkan sudah lama xjejak ke alam blog, rs rindu pun ada sedangkan paling terkini untuk mengaktif adalah facebook.
masalah utama skrg ialah keyboard.keyboard pada laptop.bila taip cursor blink akan gostan, nk taip login ia akan gostan, bygkan klu nk taip karangan, entah bila blh siap.rsnya masalah utama pada keyboard pada alt keyboard.
mmg tension dh tny kedai dia kata nk tgk dl, budget dlm rm180.mana ok beli baru atau baik je yg ada sedangkan kosnya mgkn rm180 je. tgh duk fikir lg sampai skrg.klu korang ada cadangan blh share di sini.tq very much your support....

24 November 2011

Susahnya nak kurus


Susahnya nk kurus, bkn xpernah rs kurus tp nk kurus balik mmg susah, bkn xda usaha cuma xkonsisten saja.Tgk org gemuk rs terdetik jugak hati bygkan klu aku gemuk mcm dia.Skrg masalah utamanya ialah makan asyik berselera sahaja.Makan la apa saja pasti xtolak punya kecuali mmg xsedap langsung atau makanan yg dah basi.Jadi bila time makan bukan ingat nk stop tambah lagi ada la.Makan pulak bukan ikut time main bedal je.Kadang2 makan nasi tiga kali sehari. So skrg terimalah seadanya, bila timbang semakin hari semakin berat, tgk saiz seluar sudah naik nombornya, tgk cermin semakin kembang pipinya, bila naik tangga cunggap semacam je.Nyatalah kini badan ku semakin berat dan bila berat mudah penyakit yg dtg.Entahnya dlm masa yg sama ada juga try pelbagai produk di pasaran tp xmenjadi lagi setakat ini.Sape yg sudi menasihatiku lagi....

Samsung Galaxy Wonder

Nampak cantiknya cemerlang dgn function, teringin nak ambik satu tp harga blh tahan lagi seringgit mencecah 999.Cuma niat mulanya ialah ada GPS sbb GPS nie sgt penting sekarang.Jalan sekarang dah mcm2 perubahan jadi petunjuk jln sgt penting.Tp rsnya nk beli GPS sahaja n mungkin harganya 229 je.Byk bezanya tu.Tgklah poket dulu, kalu selalu sgt gemuk pasti samsung menjadi pilihan.

11 Oktober 2011

Susu kambing semakin popular

Susu kambing paling berkesan dan lebih berkhasiat jika dibandingkan dengan susu lembu dalam menyembuh serta mencegah penyakit "dalaman" antara lain:

- Penyakit deman kuning
- Penyakit lemah jantung
- Penyakit darah tinggi
- Penyakit migrane/kerap merasa pening kepala
- Penyakit sendi, sakit urat saraf dan buah pinggang
- Penyakit batuk kering atau TB
- Penyakit yang menyerang jantung, limpa dan hati seperti hipertitis
- Penyakit saraf dan tulang belakang yang dialami bila usia semakin lanjut
- Cukup bermanfaat bagi mereka yang mengalami lemah tenaga batin
- Sesuai diminum diwaktu pagi (sebelum bersarapan) dan malam (sebelum tidur). Jangan guna air panas kerana boleh merosakkan khasiatnya. Bancuh dengan air suam sahaja

Sebulan lebih tidak ke udara

Sebulan lebih xupdate blog.Diakui komitmen lain membuatkan blog ini tidak mampu diupdate selalu.Apapun blog ini akan sentiasa menjadi tatapan semua.Orait...