24 November 2011

Susahnya nak kurus


Susahnya nk kurus, bkn xpernah rs kurus tp nk kurus balik mmg susah, bkn xda usaha cuma xkonsisten saja.Tgk org gemuk rs terdetik jugak hati bygkan klu aku gemuk mcm dia.Skrg masalah utamanya ialah makan asyik berselera sahaja.Makan la apa saja pasti xtolak punya kecuali mmg xsedap langsung atau makanan yg dah basi.Jadi bila time makan bukan ingat nk stop tambah lagi ada la.Makan pulak bukan ikut time main bedal je.Kadang2 makan nasi tiga kali sehari. So skrg terimalah seadanya, bila timbang semakin hari semakin berat, tgk saiz seluar sudah naik nombornya, tgk cermin semakin kembang pipinya, bila naik tangga cunggap semacam je.Nyatalah kini badan ku semakin berat dan bila berat mudah penyakit yg dtg.Entahnya dlm masa yg sama ada juga try pelbagai produk di pasaran tp xmenjadi lagi setakat ini.Sape yg sudi menasihatiku lagi....

Samsung Galaxy Wonder

Nampak cantiknya cemerlang dgn function, teringin nak ambik satu tp harga blh tahan lagi seringgit mencecah 999.Cuma niat mulanya ialah ada GPS sbb GPS nie sgt penting sekarang.Jalan sekarang dah mcm2 perubahan jadi petunjuk jln sgt penting.Tp rsnya nk beli GPS sahaja n mungkin harganya 229 je.Byk bezanya tu.Tgklah poket dulu, kalu selalu sgt gemuk pasti samsung menjadi pilihan.