07 Oktober 2009

Handphone yang menjadi pujaan korang

Cerita dh lapuk dah basi kot tp skdr nk share jer, xpe kan.
Aku sbnrnya mengantuk ni tp aku malas nk tido waktu pagi begini, maklumlah skrg aku duk bernafas ikut mulut sebenarnya.
Aku pakai sony, hp nie mmg ok mmg lengkap segalanya tapi kdg2 ssh nk dpt line ketika waktu terdesak tapi nokia xda masalah line sentiasa mudah dapat.Kadang2 ada pro dan konta menggunakannya.
cadang aku nk tukar hp buatan Malaysia punya.Tapi aku blm survey sepenuhnya lg.Tapi byk jugak kelebihannya antaranya:
ada tv
blh on 2 sim card
Mmg susah nk dpt klu jenama lain klu ada function mcm2.Dulu aku guna hp China.Mmg nampak smart tp masih ada kekurangannya antaranya:
tak sampai 15 minit rs panas kt telinga
susah nk aktif gprs sbb dlm senarai tetapan amat jarang ada jenama dari China
Dulu penggunaan handphone nie mmg extrem jugak aku menggunakannya tp skrg dah kurang namun aku masih memerlukan hp yang blh anta gambar dan tangkap gambar.
Mmg la ada hp murah skrg bawah seratus pun ada tp teringin jugak yang canggih, tapi nk gasak cukup2 baik beli hp murah je.
Senang citer ambik 2 or 3 biji hp, tapi time abis kredit tu yang xtahan dibuatnya sampai 2 or 3 simcard nak ditopupkan sekaligus.
Kesimpulannya aku masih mencari hp yang sesuai sekali untuk aku gunakan sebaik mungkin.
Tapi trade in mesti tolak murah punya.Mcm tolak kereta jelah.

10 comments:

jai@jezz berkata...

aku smpai sekarang pakai hp 'SAGEM MY401X' hehehehe.. cikai punya hp.. asal ada kamera, video tu dh kire cukup... eh. ader ke hp cap malaysia.. asal aku mcm x tau ishk..~

Nini berkata...

owh..hp eaa..?? aku pakai SE K800i je. Pic cantik. Semua ada. Tv takde laa. Wifi takde laa. Tp, kalau nak tenet, mmg laju.

Hp china.?? Mmg takleh harap. Nak2 pd manusia2 on-the-go mcm aku.. iskk..

Jezz : Kau mmg penjimat Jezz.. hehe..

GiGGLe GaL berkata...

aku hempon biasa2 jerr.. stock baling kucing benjol..wakakak.

Ivy Metaga berkata...

sy masih suka pakai sony erricson smpi skrg hihi...
yg penting ada kemudahan utk berhubung dgn org ok tu especially dgn yg tersyg hehehe

su berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
su berkata...

nak jwb soklan ni! hik3!

nape "HAKU" & bukan "AKU"

HAKU tu lebih kpd bahasa pasar & lebih mesra cket...hehe...

leh je nak gune "AKU" dr "HAKU"...huhu!

azman shah berkata...

jai;mula dulu aku pun sagem bunyi dia kuat la

azman shah berkata...

nini;xpenah tgk la

azman shah berkata...

giggle;jgn la gitu bg jer kt aku hehe

azman shah berkata...

su;aku terima seadanya jwpn kamu heheh