22 Oktober 2009

Boring sungguh basuh kain

Salam semua, maafkan aku kerana lama xlog in blog.Apapun catatan aku mulakan dengan cerita yang membosankan.
Aku malas basuh kain , dah la spin aku rosak jenuh la nk perah kain. Malas sgt la kemudian nak sidai pulak, adoi rasa nk jer p anta kat dobi tapi caj mahal pulak, bayangkan aku amik masa yang lama semata 2 nk proses kain yang dibasuh tadi.Banyak kerja tergendala semata2 nak basuh kain, sampai nk post blog pun xsempat, heheh.
Begitulah hakikatnya aku bayangkan kaum wanita yang xpernah jemu membasuh kain menyediakan segala2nya untuk suaminya.

4 comments:

Nini berkata...

nak tawu tak cane cara tak jemu basoh kain..??

basoh tiap2 hari. lepas pakai je, basoh. nampak sket kuantitinya sikit n mase pon jimat. (sbb tak dok ngadap kain yg banyak dan sure lame pny nak ngadap byk2 tuh)

ini adlh kesan psikologi ye..

:)

Ivy Metaga berkata...

jadi hargai lah wanita hehe...

senang je, u rendam semua kain dalam baldi yg berisi serbuk pencuci selama sejam, then terus cuci jak, tak perlu gosok, gosok kalo terlalu kotor jak, then perah sikit, pas tu sidai hehe..

senang kan lalala

azman shah berkata...

nini;idea yg sgt baik

ivy;idea yg sgt bernas

jai@jezz berkata...

rajin ko yerk...=P