13 Ogos 2009

MLM pun boleh cari gaduh

Ada seorg kawan ajak join mlm tp malas aku nk sebut produknya.
Aku dah pun jadi ahli tapi aku kurang berminat nk p kursus sbb kerja aku berlambak dan aku lebih selesa duduk berehat di rumah di hari minggu.

Kawan aku berusaha ajak aku dgn pelbagai cara dan aku amat sukar memberi alasan.Itu sebb aku lelaki yg agak cair dgn MLM.Tapi setakat ini MLM aku mmg xpernah menjadi.

Tapi aku nk bagi contoh mak sedara aku sendiri dah pakai honda civic dek penangan MLM yg selalu keluar dalam TV.Bagi la bisnes apa sahaja pasti menjadi.

Tapi aku gagal semuanya, puncanya adalah aku xpandai nk pujuk rayu orang join produk dan mmg aku xpandai bodek.

Dah banyak bisnes aku join tapi just menjadi ahli jela dan aku lemah orang pujuk rayu aku untuk jadi ahli.

Kini ada MLM yg terbaru, aduhai mampukah aku menepisnya kali ini.Aku xsalahkan MLM tapi aku mmg xda skill nak pujuk.

12 comments:

helena's berkata...

mlm bukan kene pujuk rayu masuk produk,..dan bukan orang yg berjaya tu pandai pujuk rayu,,orang buat mlm sebab nak ubah kehidupan,,n ajak orang lain jugak sama2 ubah kehidupan,,tu je,,tak perlu pujuk rayu..

NoRT berkata...

MLM? ermm...x smua bernasib baik kan.....

suezensuzanna berkata...

yes...MLM....x sume bernasib baik...it depends ngan diri ko sebenarnyer. Kalo rajin buat...rajin lah. Tp...dr cara ko ckp nih..mcm takde bakat je MLM..ape kate ko bisnes ke...jual lah nasi lemak ke..ape ke....huhuu

Ivy Metaga berkata...

hurmm..dalam MLM tak semua org bole berjaya, tapi kalo ada kegigihan pasti bole, kalo mcm sy ni rasa nya tak menjadi kot hehehe
tiap org ada telent yg suda tersedia, cuma kena asahkan saja, dan ada juga bakat yg bole dipupukkan juga..

apa2 pun, i wish u all the best in what ever u do..=)

jai.jezz ^.~ berkata...

kah kah kah..aku pon tak pernah berjaya dalam MLM.. sebut produk apa..semua aku join tapi hasilnya hampeih..

azman shah berkata...

helena, yela mmg untuk ubah kehidupan tp adatkan kena cari ahli walu aku beritau untuk ubah kehidupan

azman shah berkata...

nort, ikut rezeki masing2 la

azman shah berkata...

sue, aku mmg xda bakat pun, heheh

azman shah berkata...

ivy, tq

azman shah berkata...

jai same la kiter hehehe

jai.jezz ^.~ berkata...

aku tak sama ngan kau la... aku girl kau boy.. lalalaa~

azman shah berkata...

jai, sama masalahnyer bukan jantina hahaha