22 Julai 2009

Taklimat yang meletihkan tetapi bisnes yang menyeronokkan


Aku xberdaya kali ini, umpama semut menentang gajah, bygkan aku terpaksa memberi taklimat pada org dah sgt veteran dgn aku.
Aku bagai lidah kelu berkata2 ketawa yg disengajakan bak idea hilang penawarnya.Aku hanya mampu mengiyakan saja apabila dia berkata2.Hakikatnya aku adalah mentor dia, tapi skrg dah terbalik aku adalah mentee dia.
Perbincangan kemudian beralih angin pula kepada dunia perniagaan.Aku telah dipujuk dirayu dgn produk yg belum aku jumpa iaitu bedak sejuk.Mmg agak kelakar bunyinya tapi menurutnya angka 3 hampir pasti menjadi 4 angka.
Bisnesnya beli produk harga rm38, kemudian syarikat akan bayar rm2 setiap bulan sehinga ke 24 bulan.Cuba kira untung ke tidak, dan menariknya setiap ahli di bawah kita juga akan dibayar rm2 setiap bulan oleh syarikat.Untung bukan!
Kalau korang berminat hubungi aku dalam masa yg terdekat kerana bisnes ni tgh hot masa kini.
Korang blh email aku mymode008@gmail.com

5 comments:

GiGGLe GaL berkata...

ha? alamak.. direct ni yg aku lemah ni..

dotblogspotdotkom berkata...

moga usaha kamu akan berjaya.. insya ALLAH...

azman shah berkata...

hehe

azman shah berkata...

amin...

Ivy Metaga berkata...

moga berjaya!!!...=)