27 Julai 2009

Laptop aku yang menyilaukan mata

Tajuk ini bosankan , tp bacalah sbb aku nk kongsi dgn korang semua.
Laptop aku ni silau la, kdg2 aku dok mencari bahagian mana kt depan screen aku yg x silau supaya senang aku nk taip.
Laptop nie aku dh beli thn 2007 lg, jenis cap ayam je, mmg silau kuat dan hampir pasti aku rabun dekat.Menyampah pun ada namun aku ada yg ini sahaja, melainkan aku ada laptop yg lain.
Jadi kesimpulannya kalu korang ada duit lebih sedekahkanlah kt aku supaya aku blh beli laptop baru.
Aku dapat beli yg harga yg rm1400 pun jadilah daripada aku duk merana melihat kesilauan yang sgt menyilaukan.

10 comments:

joegrimjow berkata...

pakai cermin mata hitam

azman shah berkata...

erm yeke go go od idea

Ivy Metaga berkata...

kalau tak silap, ada dijual penutup screen yg bole mengelakkan mata melihat screen yg terang, dulu my mum ada beli utk cover screen jadi screen monitor pun tak terang sgt..

errr..tak tau macam mana nak panggil benda ni, lupa dah..ehmm macam bukan penutup screen, ada namanya tu, tapi lupa..rasa2 nya org2 kat kedai2 kmptr tau nih , cuba ty yer

Natasha berkata...

boleh press Fn + F5 (bergantung pada laptop) or boleh pegi kat LCD setting.

jai.jezz ^.~ berkata...

hahahaha.. siannyorr...!! kau campak lombong jerk la laptop lama tu.. lala~

helena's berkata...

pakai spek itam..saya pon de jual laptop kalo nak beli..

rm3000 sekali dpat pakej percutian 5hari 4malam..dan barang kecantikan erra fazira/

azman shah berkata...

ivy nnt i cr

azman shah berkata...

natasha , xde la pulak

azman shah berkata...

jai erm yolah 2

azman shah berkata...

goood sgt 2 helena, spek mata yg ok ke