25 Julai 2009

Cerminlah diri terlebih dahulu

Hari ini sgt panas , bikin aku panas sgt2, aku xtau nk luah mcmna untuk hari ini.
Kamu ni kira bersubahat suhabat hukumnya dosa, berdesing dua or tiga org sound aku scra direct.
Aku fhm hukum tapi cerminlah diri jgn lah ego sgt depan aku.Mentang2la xda sekor pun sokong aku korang xpayah nk ajarkan aku tentang kehidupan . Sbb korang pun xcermin diri mcm bagus.Nampak gayanya dendam aku bertambah.

Ceritanya bermula begini.Semasa tengah makan sewaktu berkhusus, aku punya member bagitau suruh aku sound dua org budak baru yg satu pejabat dgn aku, sering duduk berdua2an di dalam bilik yg terbuka sebenarnya.Aku di anggap tidak normal kerana aku seolh2 mengalakkan mereka bercouple.Jadi ada org lain cemburu jdi dia pun bgtau kt mmber aku suruh sound budak yg bercouple ini.

Jadi 2 tiga ekor mamat nie duk la mencari kesalahan aku.Selama ini aku jaga hati supaya jiwa tidak memberontak tetapi hakikatnya mereka secara berjemaah sound aku secara telus tanpa budi bicara sekalipun.

Depa kata aku xsound budak bercouple itu tetapi hakikatnya aku dh bgtau awal2 lg jd diaorg pandailah2 nk bawak diri.Ini aku dituduh bersuhabat kerana mengalakkan maksiat antara mereka.Hakikatnya mereka bukan bercouple tp kebetulan mereka buat kerja bersama2.Apa hukumnya membuat fitnah.Hebat sungguh penangannya.

Panasnya hati namun tuhan masih beri aku kekuatan.Tapi antara 2 3 org yg sound aku td pun ciloklah dr berkhusus selepas sahaja makan.Itu dikira xberdosa pulak. Panasnya hati kalau pandai sound org check dululah diri sendiri dulu.

Sesungguhnya hari ini amat memeritkan bagi aku.Org yg xpopular mcm aku nampak sangat dipermainkan.Org yg xhebat mcm aku nampak sangat diketepikan.Tunggulah hari dan pastikan aku x mencarut korang di depan khalayak ramai.

p/s: ini serius...

10 comments:

GiGGLe GaL berkata...

sabar incik azman..

aku selalu pesan pada diri aku.. "tak pe la..tak perlu kita nak plan atau fikir apa kita nak balas(jahat) dekat org yg jahat kat kita tu.. sebaliknya, kita fikir cemana nak teruskan misi baik kita, supaya org jahat tu sedor diri.."

sabar ler.. Allah tu selalu kasi cash term payment..tak de creditcard swipe ... sabar ye.. org yg jahat akan dpt balasan... sabar ..sabar...

Innalla ha ma'asshobirin.. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama org2 yg bersabar.

sekian.

DaliaLiyana berkata...

cool bro...
seriau dalia baca entry ni..
takpe..as sobaru minal iman..

Ivy Metaga berkata...

sabar yer..penyibuk juga org macam tu, kalo dah bilik terbuka, semua org bole nampak mmg lah tak ada apa2 yg terjadikan, berkaitan keja pula tu, mst mereka bertiga tu cemburu ngan budak2 baru tu...
kalo sy dalam situasi anda, mst sy sound balik kat diorg..hehehe..

penjenayah merah jambu. berkata...

ops,sabar eah..
org tu ckp pandai,tp sendiri buat,ntah ape2 ntah,memalukan je..

klu dah mrh sgt,sound je balik (ops,menghasut pulak,hehe)

helena's berkata...

berterima kasih,memaafkan,bersyukur..kan ke labih baik..sabar ye..

azman shah berkata...

giggle:kdg2 aku umpama bola yg xda hati dan perasaan

azman shah berkata...

liyana:aku hargai kamu

azman shah berkata...

ivy:hehe i follow

azman shah berkata...

penyenayah merah jambu:terlalu byk berfikir hehe

azman shah berkata...

helena:syukurlah aku masiph blm sound dia dan aku pasti benci melihatnya