12 Oktober 2009

Dulu aku 'lauk' diaorang



Dulu aku lauk sedap sgt untuk dinikmati oleh org tertentu.
Dulu mintak je aku bagi.
Mintak duit aku bagi.
Mintak topup aku bagi.
Aku nie xreti nk ambil peduli.
rm50 mcm rm5 yang aku bagi.

Sekarang aku dah ubah pendirian.
Setitik peluh aku kuar akan aku kira selepas ini.
Aku cuba 'tinggal'kan yang lama dan baru sebb
sakit yang lama juga amat jarang berubah.
Kau cara engkau aku juga mungkin xubah
dengan cara aku.
Siapa betul siapa salah hanya hati yang merasa peritnya.

Sekarang aku xpeduli.
Konsep 1 Malaysia pandailah bawak diri.
Lebih duit tu aku isikan makanan dalam perut aku.
Apa sahaja aku nak aku order dari aku
memberi percuma kepada orang2 yang tertentu.
Kalau ada salah dan silap aku mohon banyak.
Nak dekat rm1000 agaknya duit aku habis.
Aduhai kenapa la aku alpa
rm1000 bukannya rm10.

11 comments:

sI tEDI berkata...

aduhai.. jadikan pengajaran!

GiGGLe GaL berkata...

hati2 ler azman..dunia skarang penuh tipu daya dan muslihat..sme kerana mengejar kehidupan.. yg baik slalu ditipu dan ditindas.

Ivy Metaga berkata...

hurmm..mesti azman ni terlalu baik org nya kan...=)

Nini berkata...

kes kau, same cam kes aku..

dulu, ibu aku kate : "dik, biar org buat kite, jgn kite buat org..."

aku ikot dan zaman berubah..

skrg, ibu aku kate lagi : "dik, kalau org buat kau, kau kene kuat dan lawan balik. jgn biar org tindas kau..."

:) mudah kan..??

suezensuzanna berkata...

hurm...nk dekat 1000 byk tuh..aiyoo lesson learned

azman shah berkata...

sitedi:mmg pengajaran tp aku nie xpnh serik

azman shah berkata...

ivy:paling baik n nakal hahaha

azman shah berkata...

nini:yes kali ni aku mmg nk tunjuk belang aku

azman shah berkata...

sue:mmg byk

azman shah berkata...

giggle:btl tu...

jai@jezz berkata...

banyak tu RM1000... ishk..~