23 September 2009

Aku pening nak pilih camera digital yang mana satu

Aku mmg xda kamera dan cadang nk beli tapi aku sukar nk buat pilihan.
Mula2 aku tgk jenama Samsung murah je rm399 siap bagi offer lagi rm360.
Cadang duk berangan nk beli dah, tapi belum juga buat keputusan.
Kemudian aku tgk pulak jenama nikom lagi best tp harganya blh tahan rm699 dan dia bagi offer rm660.Tapi lagi canggih baterinya guna bateri mcm hp, 3kali zoom, 10 mega pixel, touch screen dan bermcm2 lagi kelebihan. Tapi yang samsung biasa sahaja dan bateri standard la jenis AA kot.Nampak la kembung sikit berbanding nikon.
Pening aku nak pilih, kemudian aku survey lagi jumpa lagi jenama yg lain iaitu Olympus.Harganya rm666 mmg cantik, banyak sgt kelebihan dan dia bagi 8gb.Siap blh connect lagi kat tv.
Aku dah pening antara harga dan jenama, antara kualiti dan harga, yang mana harus aku pertimbangkan.
Kalau kamera yang dulu mmg guna negatif dan confirm kena cuci punya sebb teruja nk tgk tapi kamera sekarang hanya menjadi simpan sahaja sbb malas nak pi cuci sbb blh tgk dalam laptop.
Kawan2 tolonglah suggest kt aku kamera mana yang sesuai berdasarkan pengalaman dan penggunaan kamera korang. tq

6 comments:

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ berkata...

nikon tu cam bez.......

Wanita Itu berkata...

em..kiter tak pande hal2 kamera tu, tp kalu tgk penerangan ko td, Nikon nampak paling best..

samsung tu tolak tepi takpa kot, so skarang ni antara Nikon ngn Olympus sajo..

azman shah berkata...

lyaa nikon best tp kurang popular



wanita, mungkin olympus kot...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ berkata...

krg femes..p pic ok jek..kwn2 lya ramai gak gune nikon.....olympus pn bez gak....better la than smsung tu..

suezensuzanna berkata...

try canon atau sony:)...

azman shah berkata...

lyaa:entahla peningnya aku nk beli

sony cm best jerrrr