02 Julai 2009

Mudah terasa dan tersinggung

Kadang2 aku xsuka ditegur dan aku mmg mudah terasa.
Tambahan aku tgh stress dan masa tu kalau dia buat lawak mmg aku penampar je.

Tapi hidup nie kalau mudah terasa mmg agak payah bergaul dgn orang.
Tapi hanya dalam situasi yg menentukan tahap kesabaran kita.

Lagi satu pandai tunjuk ajar aku padahal dia pun xsehebat mana pun.
Harap nada je tinggi tp tahap kepandaiannya masih sama.

Aku juga mengharapkan orang mempertahankan dalam keadaan yang disukai.
Tetapi malangnya aku juga dicerca sedemikian rupa.

Inilah adat dunia...sehebat mana pun kita , kita masih ada jua kelemahan.

4 comments:

Ivy Metaga berkata...

hurmmm..betul juga cakap kamu kan, yup kdg2 memang susah nak terima kritikan, tapi kdg2 kritikan tu lah yg bole menjadikan seseorang tu utk jadi better and better person lagi kan..=)

suezensuzanna berkata...

tegur....kene ader carenyer...dan bertempat.....kalo men serbu je...aku pun angin....erm..komen takde kene mengene

azman shah berkata...

ivy:kritikan blh diterima setelah hati sejuk

azman shah berkata...

sue:btl tu...