29 Julai 2009

Hidup aku sering diperhatikan


Serba salah dibuatnya kadang2 aku merasakan hidup aku ini diperhatikan.Aku mcm org lain juga nk juga hidup bebas.Xkan nk berpoya2 pun xleh.Buat apa pun salah bg mereka.
Apa sahaja aku buat nampak buruk di fikiran mereka.Come on lah beb aku ni xda pun jg tepi kain korang.
Inilah masalahnya bila mereka merasakan diri mereka hebat sgt sampai aku nk sembang dgn pompuan pun xleh.Korang ikut hukuman mana sampai xleh, melainkan aku sembang di tempat yg tersembunyi.
Ada sahaja yg xkena la bila aku ckp dgn pompuan je aku asyik kena gossip.Sape2 sajelah sampai aku dgr ctr ramai puak2 yg anti aku sound kt perempuan yg lain supaya berhati2 dgn aku.Amboi kerja aku nk mengatal je ke.
Entahlah aku paling benci org yg ska mengumpat hingga xda usul periksa.Menjenguk tmpt aku pun xpernah dah buat ctr mcm2.Paling sedap aku terkena , aku kena kencing hidup2.Punyalah aku respect diaorg ctr akhirnya aku yg ditipu hidup2.Sudahlah baik org alim yg aku respect kadang2 luaran je bgs konon tapi mengata sampai xkira tempat.
Dah la aku dah xda masa nk share dgn rakan sepejabat aku lagi.Aku pun malas nk ambik tau life korang lg.Yang penting aku fokuskan pada kerja aku sahaja.Kalu aku asyik fikir benda mengarut nie boleh jadi gile dibuatnya.

7 comments:

Ivy Metaga berkata...

masuk telinga kiri, kuar telinga kanan aaaa....jgn pedulik hehee, janji hati senang kan kan kan..

taz berkata...

betul betul betul. masuk tinge kanan kuar tinge kiri :)

'AQILAH berkata...

buat xtau jek...tuttttttt

jai.jezz ^.~ berkata...

hahaha.. aku sokong ngan pendapat si ivy tu.. masuk telinga kiri kuar telinga kanan.. klu kuar mulut lagi baguss.. ngaga besor2x..

Iera Hanna berkata...

org mmg camtu,
takleh nak ubah.
cuci otak pkai clorox pon,
blom tentu bole berhenti.

helena's berkata...

mulut memang takleh nak tutup..hadapi dengan senyuman je la camtu,hehe

azman shah berkata...

ivy, telinga aku korek selalu , hehe
taz, sokong aku tq
aqilah, betul2, hehe
jai, yes peace no war
iera, hehe senda yg pedas tp sedap
helena, muka kamu xsenyum pun hehe