23 Julai 2009

Bila BM campur BI apa yang akan jadi murid2?


Sbnrnya aku mls nk post tajuk ni tapi teruskan jela, tapi maafla bg mereka yg terasa.
Aku cukup xsk org campur bm dgn bi, bunyi cm mengada-gadalah.
Cakap bm pun sudahlah org fahamnye
Cakap bi pun boleh lah kalau dia fhm bi.

Ini bila dicampurkan sakit ati jugak mendengarnya.
Sikit2 tu leh gak terima, tapi bila dia ckp memanjang
rs mcm dia baru nk belajar bahasa.
Cukuplah bahasa bm disingkatkan (hehe mcm aku)
ini percakapan xpayahlah dicampur adukan.

Tapi kalau korang nak cakap cakap jela
cuma sekadar komen
Tampar pipi tanyalah hati.

7 comments:

azman shah berkata...

sy nk rest
esok work mcm biasa hehe

suezensuzanna berkata...

erk....ermm..me too nk blk rumah. Ader dinner..(kira menyakitkan hati x??)

Ivy Metaga berkata...

I pun nak balik rest juga lah

errrr..kalo gini bole tak ??hehehe

GiGGLe GaL berkata...

alah..incik azman, it is not the kesah oredi nowadays la kan. dey ols tu memang really suka show off like dat. nunjuk2 kan really fun!

wakakakak.. dulik la wei...

cakap ler bahasa mana boleh cakap..
janji jgn campur taruk belacan..
tergaru2 nanti wei..


erm.. tuan blog..jgn marah..i oso like dat la samtaim..just want to show off gedik2 like dat.. wakaka.. ya ampun!

azman shah berkata...

sue. sakit gak la hahaha

azman shah berkata...

ivy , blh aje kamu hahaha

azman shah berkata...

giggle, belasah je r ar
aku kalu pasai ko no hal nye hahaha