18 Julai 2009

Adakah kehidupan kita semudah click?


Korang ada tgk ke cerita click malam td.Movie tu dah lama sebenarnya tahun 2006.
Pelakon utamanya ialah Adam Sandler yang sentiasa dan terlalu sibuk dgn kerjayanya.
Aku malas nk buat rumusan cerita td jadi korang tgk la sendiri.

Cuma aku tertarik dgn remote controlnya yg membolehkan dia melihat gambaran kehidupan dia pada masa akan datang.
Bayangkan kalau diri kita dpt melihat kehidupan kita pada masa akan datang , pasti segala kesilapan dan kelemahan dapat dilihat dan ingin diperbetulkan kembali.

Tapi itu amat mustahil berlaku cuma kita hanya mampu merancang masa depan, baik dan buruknya tuhan yang menentukan.
Cerita itu ingin memberi pengajaran kepada kita supaya berhati2 dalam kehidupan kita dan sentiasa merenung kembali apa yang telah kita buat dgn org yg tersayang.
Jadi sama2lah kita perbaiki diri kita agar kehidupan kita menjadi lebih baik.

2 comments:

imanshah berkata...

Yang paling penting, diri sendiri yang nak berubah..kalau hari ni berubah, tapi selang dua tiga hari buat lagi, maknanya jati diri untuk berubah tak kuat..

Cik AniS GalaXy berkata...

best cerita.
mustahil la kan kite nk jadi mcm tu..tp kite blh ubah hidup kite
asalkan dgn usaha sendiri.
betul x..??