03 Ogos 2009

Aku cadang nak pinjam duit

Aku cdg nk pinjam duit, tapi yg lecehnya bertambah lg hutang aku.
Aku cadang nk pinjam duit nk tutup lubang yg satu lagi, tapi hutang aku bertmbah lg.
Tapi aku nk cari sumber duit lain mmg xda, nk harapkan bisnes mmg kaburlah jawabnya.
Nak harapkan aku kena cabutan bertuah ssp bsn, mungkin bermimpi di siang hari.
Nak pinjam duit mak bapak pasti malulah la jugak.

Tujuan aku nk pinjam duit supaya aku selesa sikit bila berlaku kecemasan.
Ini bayangkan nk tunggu duit gaji manalah cukup, mcm jugalah aku nk pakai kereta baru,
nk pakai sedap mesti kena hutanglah jawabnya.
Pening kepala dibuatnya, bukan aku xmampu nk pinjam tapi aku rs agak berat nk berhutang.
Tapi kalau hidup xsanggup nk berhutang mampukah aku gadaikan cash aku.

Tiada jawapan tiada kesimpulan yg baik.
Aku ikut shj arus yg ada.

6 comments:

GiGGLe GaL berkata...

incik azman,
lebih baik tidak berhutang.. sabar je.. simpan sikit2 ye..

Ivy Metaga berkata...

kalo bole elakkan berhutang...=)

suezensuzanna berkata...

uhuh....ermm.....hutang...tutup lubang dengan gali lubang yg br...ehem ehem

azman shah berkata...

giggle, xmmpu kot


ivg, i try ok


sue, begitulah nampnye, heheh

i.am.belle berkata...

jangan ikut hati sangat, nanti byk sgt hutang buat hidup kita tak gembira sebab asyik ingat nak byr hutang yg tak langsai.

gembira pakai kereta yg baru dan yg kita 'mampu' adalah lebih baik ;}

Riezal berkata...

bagi aku its better ko saving skit kumpulkan modal study few things survey market yang yang boleh dijual.. then dump model untuk berniaga.. aku rasa sure ko pun ada hobi sure dari hobby leh generate income kan.. satu lagi hutang2 yang ada tu aku rasa better restructure balik mana yang hight interest cuba buat balance transfer.. contohnya credit card.. boleh cuba yang tu dulu bro.. yang penting saving skit2 kumpul modal buat niaga .. salam ziarah